MAKE UP GONE WRONG/ Greske u sminkanju

новембар 29, 2013

   


     Skoro svaka devojka na svetu voli da se šminka. Šminkom možemo, pre svega, istaći našu prirodnu lepotu, takođe možemo se i transformisati u drugu osobu/lika (filmska šminka), možemo sakriti nedostatke na licu i ostalo... Međutim, ako nismo dovoljno upoznati sa pravilima šminkanja, možemo I napraviti neke velike greške. Pre par godina, i sama sam pravila takve greške, ali sam vremenom naučila. Često viđam devojke koje su jako lepe, ali ne umeju da istaknu tu svoju lepotu, tako ih, ponekad,  šminka učini manje privlačnim (lepšim). Naravno, te greške koje pravimo, mogu se ispraviti. Ovim postom želim da pokažem devojkama na šta sve treba da pripaze I obrate paznju.

1.       PUDER

      Prva i najcesca greska u sminkanju jeste pogresna nijansa pudera. Izabracemo puder koji je prikladan nasem tipu koze, i koji je priblizan ili isti nijansi naseg prirodnog tena. Puder treba nanositi u malim kolicinama jer zelimo da prekrijemo nedostatke i ujednacimo ten, a ne da sakrijemo nase lice. Ako zelimo vecu prekrivenost, najbolje je puder naneti vise puta na lice, nikako odjednom, jer cemo imati taj osecaj "tezine" na licu. Nikako ne zaboravite i podrucje vrata i prelaz jer nece izgledati lepo. Pre pudera obavezno stavite hidratantnu kremu za lice ili prajmer da biste zastitili svoju kozu.












2. OBRVE


     Oblik i izgled obrva su jako bitne za celokupan izgled vaseg izgleda. Zato moraju biti pravilno oblikovane. Koliko god se nasminkali lepo, lose oblikovane obrve ce nam odvlaciti paznju. 


*sve slike su preuzete sa interneta
3. BRONZER


     Preterano nanosenje bronzera na lice uticace na to da izgledate izvestaceno  i “prepeceno”. Bronzer treba nanositi u malim kolicinama sve dok ne postignete zeljeni izgled. Nemojte preterivati. I naravno, bronzer ne treba previse da odudara od nijanse tena (pudera) . Bronzer je najbolje nanositi velikom, pufnastom cetkom.





4. RUMENILO

Da bi rumenilo izgledalo prirodno, mora da odaberete pravu nijansu. Svetloj kozi odgovaraju rumenila u ruzicastoj ili kajsijastoj nijansi, a tamnoj kozi odgovaraju rumenila u nijansi breskve ili cak u crvenkastoj nijansi. Takodje, rumenilo mora biti u pribliznoj nijansi karmina. Sta vise, karmin mozete upotrebiti I kao rumenilo. Rumenilo nanosite prema obliku lica. Ako ste naneli previse rumenila, stavite preko malo transparentnog pudera koji ce to da smiri.






5. MASKARA

      Prilikom nanosenja maskare, potrebno je, takodje, obratiti paznju. Pre nanosenja maskare mozete da uvijete trepavice kako bi vam izgledale vece, nikako posle nanosenja jer mozete slepiti trepavice ili ih cak iscupati iz korena. Maskaru nanosite iz dva ili tri sloja kako se trepavice ne bi spojile I samim tim izgledale neprirodno.









     Ovo su, po meni, najvece greske u sminkanju I trudim se da ih  ne pravim. Nadam se da vam se svideo moj prvi post. Slobodno komentarisite. :-)
                                                               Do sledeceg posta, S.



You Might Also Like

0 комеntara

Hvala vam na čitanju i na komentarima!

sandralandblog@gmail.com

Subscribe