Putopis #1: Shopping u Sofiji (Bugarska) + New in

октобар 05, 2014

Prošle nedelje sam vam na Facebook stranici obećala da ću vam pisati o jednom mini shoppingu u Sofiji kao i o utiscima sa tog jednodnevnog izleta.  Zbog nekih obaveza nisam stigla da napišem post ranije, ali sam uspela da izdvojim slobodan vikend i napišem nekoliko recenzija jer neću imati više toliko slobodnog vremena. Nadam se da ćete uživati u ovom postu. :)





















Preko jedne agencije iz Niša, sestra i ja smo uplatile jednodnevni izlet u Sofiji. Cena izleta je 9,99 što se stvarno isplati.

Program putovanja uključuje:
-Polazak iz Niša u 7:00h
-Direktna vožnja do Sofije sa zadržavanjima na graničnim prelazima i motelima radi pauze.
-Po dolasku u Sofiju odlazak do najvećeg tržnog centra na Balkanu ''THE MALL'' , slobodno vreme za šoping. Nakon obilaska tržnog centra ''THE MALL'' odlazak do centra grada i slobodno vreme u centru grada.
-Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima.


Moje iskustvo i šoping: Ovo je prvi put da sam posetila Sofiju i mogu vam reći da mi se grad jako dopao. Primetila sam da Sofija ima bogatu arhitekturu, koja me malo podseća na Italijansku i na Rusku. Grad ima dosta crkvi i džamija. Ulice su im ogromne i prometne. Ogroman je i nemoguće ga je obići za jedan dan. Noću je grad još lepši. Pošto sam više bila skoncentrisana na šoping, nažalost nisam imala vremena da posetim ostale znamenitosti grada, ali sledeći put kada idem posetiću sve što sam propustila i naravno pisaću vam o tome.


















































Što se tiče šopinga, posetila sam ''THE MALL'',  koji je najveći šoping centar na Balkanu. Nalazi se u ulici ''115 Tsarigradsko Shousse''. ''THE MALL'' radi svakog dana od 10-22h. ''THE MALL'' se sastoji od 5 nivoa. Na nultom nivou se nalazi besplatan parking, ako dolazite autom. Na prvom se nalazi  supermarket ''Carrefour'' u kojem imate velika sniženja i mnogo je jeftinije nego kod nas. Na drugom nivou se nalaze (pristupačnije) prodavnice kao što su: H&M, Bershka, Zara, Pull and Bear, Lush, M.A.C. , Sephora, Lilly, Inter Sport, Mango, New Yorker, Terranova, Deichmann, English home, Tally Weijl, TimeOut, Sugar Land, Six, Springfield i ostalo.. Takođe na drugom nivou imate i banku u kojoj možete zameniti novac. Inače, što se tiče promene eura u leve, najbolje vam je da ih zamenite u banci jer u menjačnicama može da vam prodaju za manji kurs.


1 EURO = 1.96 Bulgarian Lev

Na trećem nivou se nalaze kafići gde možete da sednete da pojedete i popijete nešto kao što su Starbucks, Burger King, KFC, Happy Sushi, Dunkin' Donuts itd.. Na trećem nivou se nalaze i skuplji brendovi kao što su Furla, Guess, Cesare Paciotti, Nine West, Marks&Spencer..
Više informacija o ''THE MALL-u'' možete naći na njihovom sajtu ovde.



~ Sniženja nije bilo toliko. U H&M-u ste imali neke letnje majice za 5-10e na sniženju, pantalone za 10e, nakit za 2-3e. U Zari i u Bershci je bilo poprilično skupo jer im je tek stigla nova kolekcija. U New Yorker-u i u Terranovi je sve isto kao i kod nas, nema nekakvih sniženja pa nisam htela ništa da uzimam. Inače procitala sam negde da ona velika sniženja počinju sredinom Novembra i traju do Nove godine. U supermarketu ''Carrefour'' možete kupiti kozmetiku koja je dosta jeftinija nego kod nas. Tipa ja sam kupila Maybelline bb kremu koja je bila na sniženju za otprilike 3e. Maybelline Color tatto senke su bile isto oko 2-3 eura. Šamponi, balzami i ostala kozmetika im je takođe duplo jeftinija. U Lilly-ju je dostupna i Catrice kozmetika, Manhattan, i još dosta kozmetike koja kod nas nije.
Što se tiče šopinga van ''THE MALL-a'', preporučujem vam Pirotsku ulicu u kojoj imate dosta pristupačnih prodavnica i suvenirnica.























Pripremila sam par recenzija za ove proizvode. O Maybelline BB kremi neću pisati jer mi nijansa ne odgovara tako će se naći na blog sale-u.

O kojem proizvodu bi ste želeli da pišem prvo? Da li ste imali prilike da posetite ovaj predivan grad?
Da li vam se dopadaju ovakvi postovi? :)

Do sledećeg posta, S! :*


You Might Also Like

5 комеntara

  1. Одговори
    1. Prvi put sam se susrela sa Lush-om i baš sam oduševljena, tako da im i ja dajem jedno <3. :))

      Избриши
  2. Kako samm videla LUSH tako mi se oči ozarile, haha. Svakako odličan post i dovoljno informativanza svakoga ko želi da ga poseti, ja sam viđala tako dosta na dan toga na popustima za dzaba otprilike, milsila sam da idem, ali eto.. Sve čekam nešto, tako da ću sačekatijoš malo pa da uhvatim novogodišnja sniženja.. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahah, i meni isto. :D Hvala puno Ivana! :) Obavezno poseti Sofiju što pre. Ja planiram od prošle godine da je posetim, ali sve sam odlagala nešto i evo napokon sam otišla, i ići ću opet samo čekam ta velika Novogodišnja sniženja.. :)

      Избриши

Hvala vam na čitanju i na komentarima!

sandralandblog@gmail.com

Subscribe