Nega kose

децембар 27, 2014

Dok polako ispijam šoljicu ''La festa'' 3in1  choco kafu, pišem vam novi post.
Prošlo je više od mesec dana otkako sam napisala zadnji post. Razmišljala sam čak i o tome da ugasim blog jer nikako nisam mogla da izdvojim vreme za nove postove zbog kolokvijuma i zbog nekih privatnih obaveza i problema, ali sam odlučila da ipak nastavim da pišem jer je blog nešto što me jako ispunjava i usrećuje. Zato sam ovaj vikend odvojila za blog i pisanje novih postova.
Danas ću vam pisati o nezi kose jer sam vam obećala o tome odavno.


Karakteristike moje kose:
-  Farbana (Farbam se na 2-3 nedelje)
- U korenu je masna sa suvim krajevima
- Tretirana peglom i fenom svaki drugi dan


Šampon/ Balzam: Moja kosa je sklona brzom mašćenju. Isprobala sam dosta šampona, ali sa skoro svakim šamponom kosa mi izdrži od jutra do sutra. U poslednje vreme otkrila sam dva šampona sa kojima mi kosa izdrži dva dana, nekad i tri ako je ne diram previše.
To su: -Wash&Go za masnu kosu sa ekstraktom bilja. Dolazi u pakovanju od 400 ml. Guste i providne strukture. Predivno miriše.
I Schauma Fresh it up! Šampon za masnu kosu sa suvim krajevima sa mlekom pasfilore. Dolazi u pakovanju od 250 ml.
Oba šampona pružaju osećaj svežine kada operete kosu. Ne sadrže silikon. Inače preparati sa silikonom još više maste kosu, tako da vam preporučujem da ih izbegavate. Umesto silikona, preparati sa proteinima su odlični za masnu kosu koje i ovi šamponi sadrže.  Toplo preporučujem svima koji imaju masnu kosu da obavezno probaju ove šampone.
Posle šamponiranja, uvek stavim balzam na krajevima da ih omekša. Trenutno koristim ''Botanica'' Propolis balzam. Sasvim je okej. Miris mu je tako MEDen.


Sprej/ Tretman za suvu i tretiranu kosu (krajeve): Većina ljudi se čude i pitaju kako i dalje imam kosu na glavi??! Ponekad se i ja to pitam, ali uprkos tome i dalje nastavljam da se farbam i peglaam. Kada jednom krenete da se farbate jednostavno ne možete da prestanete. Ne znam da li je to slučaj sa svima, ali sa mnom jeste definitivno. Kada želim nešto da promenim u životu, prvo promenim boju kose. Do sada sam imala 7676554 boja na glavi. Od plave, pink, naranžaste, braon, crne itd.. Pošto ovoliko mučim i tretiram kosu, trudim se da joj pružim potrebnu negu i da je održavam zdravom koliko god to bilo moguće.
Pre korišćenja pegle ili fena na krajeve stavim Avon Advance Techniques tretman sa arganom i keratinom  da ih zaštitim od toplote.  Tretman miriše na mentol. Sadrži 100 ml.
O Avonovom čuvenom ulju sam pisala ovde. I dalje sam ostala verna njemu i nisam promenila utiske od tada.
U ovom postu sam napisala par reči o Gliss Hair repair spreju za oštećenu i suvu kosu. Primetila sam veliko poboljšanje posle korišćenja ovog spreja. Sigurna sam da ću ga ponovo kupiti. :)


Lak /Pena za kosu: Na Schwarzkopf oficijalnoj facebook stranici učestvovala sam u promociji Taft laka i pene za kosu. Posle popunjenog upitnika iliti ankete poslali su mi da isprobam njihove nove  Taft proizvode.  Lakove za kosu slabo koristim, jer mi je kosa mirna i ne leti na sve strane. Jedino imam problem kada je ispeglam pa se iskrivi i uvije pa joj zato nakon peglanja naprskam malo lak i ona stoji mirna i ravna ceo dan. Lak mi dovoljno učvrsti kosu i ne slepi je uopšte. Penu slabo koristim jer retko kada pravim lokne ili gužvam kosu tako da mi na osnovu jednog korišćenja deluje okej. Održava lokne, ima predivan miris kao i lak i štiti kosu od vetrova i toplote. Da napomenem da oba proizvoda sadrže tečni elastin koji čini da vam frizura bude savršeno fleksibilna i da stoji na svom mestu i do 24h. :)


Još par reči o mojoj kosi:
* Farbe koje koristim su ''Aura'' - Explicit i ''Beauty'' farbe. Najbolje farbe koje sam probala!
* Koristim Rowenta Elite model look presu za kosu (Optiliss 230) sa tankim pločama.
*Frizera posećujem na dva meseca.

Kako vi negujete svoju kosu i šta koristite od preparata?

Do sledećeg posta, S! :*

You Might Also Like

6 комеntara

  1. Super post, volim proizvode za kosu tako da mi je uvijek interesantno čitati ovakve postove. I baš si me zainteresirala za ovaj gliss sprej, mada sam neki dan ošišala kosu za jedno 20 cm pa mi možda i nije toliko potreban :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvalaa puno. :)
      Pa kako ti nije bilo žao skratiti toliku kosu?! :D Drago mi je da sam te zainteresovala, sprej je odličan, ali s' obzirom da si skratila toliku kosu pretpostavljam da ti nije toliko potreban, kao što kažeš. Ali bolje imati neki sprej kraj sebe za svaki slučaj. Ako ništa drugo, miris će ti se sigurno dopasti, haha. :D

      Srećni Novogodišnji i Božićni praznici. :)

      Избриши
  2. Probala sam ovaj Wash & Go sampon za masnu kosu i prilicno sam zadovoljna. Inace i moja koja se u korenu masna, a na krajevima suva i tretiram je fenom i peglom. Pa mi se kosa umasti za jedan dan. Ovaj sampon mi se spasio da mi drugi dan kosa "prezivi". Hvala ti na preporuci :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Auu, tek sada vidim ovaj komentar! Izvini što ovako kasno odgovaram. :(
      I ja sam prezadovoljna Wash & Go šamponom. Napokon sam pronašla čudesni šampon, haha. Preporučujem ti da probaš i ovaj Gliss sprej za suve krajeve ili Avon Arganovo ulje ili možeš da kupiš i prirodno kokosovo ulje, ja ga nisam probala, ali čitala sam dosta pohvala o njemu. Sigurna sam da ćeš biti zadovoljna bilo kojim od ova tri proizvoda. :)
      Nema na čemu, drago mi je da sam ti pomogla. :)

      Избриши
  3. Divan post :)
    Jel mozes da mi kazes gde kupujes "Botanica" proizvode?

    ОдговориИзбриши
  4. Ovaj medeni balzam je odlican

    ОдговориИзбриши

Hvala vam na čitanju i na komentarima!

sandralandblog@gmail.com

Subscribe