Oriflame - Optimals Aqua Charge losion za lice

децембар 09, 2015




















U Oriflame katalogu skoro se pojavila nova kolekcija ''Aqua charge'' od Optimals-a , kolekcija čije su kremice na bazi vode, pa sam odlučila da je isprobam. Kada dođe ovaj hladan period, moja koža koja je podložna vremenskim promenama, postane suva, pa joj je potrebna dodatna hidratacija, tako da mi je ova kremica baš prijala. U nastavku posta čitaćete moje utiske o ovoj kremici.




















U kolekciji ''Optimals'' možete naći 3 proizvoda: Ampule za lice, masku za lice kao i gorepomenuti losion za lice. Losion dolazi u pakovanju sa pumpicom za lakše istiskivanje proizvoda i sadrži 50ml. . Potrebna je jako mala količina kremice da se nanese na lice tako da će vam ovo pakovanje dugo trajati. Nije ni guste, a ni retke teksture, umm, rekla bih negde između. Obogaćen je Hydra Balance kompleksom i ekstraktom crvenih algi. Na koži nemam onaj osećaj težine kada namažem kremu. Takođe losion sadrži SPF 15. Slobodno mogu da ga nanesem i pre pudera, jer uopšte nije mastan. Ustvari, primetila sam da mi se lice manje sija odkako koristim ovaj losion. Proizvođač kaže da je ''losion prilagođen upotrebi u letnjem periodu'', što se još uvek ne mogu složiti sa tim ali u ovom zimskom periodu mi odgovara skroz. Obezbedio mi je potrebnu hidrataciju.



''AQUA, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, BETAINE, BUTYLENE GLYCOL, TREHALOSE, GLYCERIN, OCTOCRYLENE, SQUALANE, TRIETHYLHEXANOIN, CYCLOPENTASILOXANE, NYLON-12, CETYL ALCOHOL, DIMETHICONE, POLYACRYLATE-13, CYCLOHEXASILOXANE, C20-22 ALKYL PHOSPHATE, CETEARETH-12, STEARETH-2, C20-22 ALCOHOLS, CAPRYLYL GLYCOL, PHENOXYETHANOL, STEARYL ALCOHOL, PARFUM, POLYISOBUTENE, IMIDAZOLIDINYL UREA, CETEARETH-20, TETRAHYDROXYPROPYL ETHYLENEDIAMINE, METHYLPARABEN, DISODIUM EDTA, POLYSORBATE 20, SORBITAN ISOSTEARATE, PROPYLPARABEN, DISTEARYL ETHER, ETHYLPARABEN, HYDROLYZED CRANBERRY FRUIT/LEAF EXTRACT, BHT, FURCELLARIA LUMBRICALIS EXTRACT, ETHYLHEXYLGLYCERIN ''. 

Što se tiče sastojaka, proverila sam ih na sajtu http://www.cosdna.com/  i nisam toliko oduševljena zbog parabena i silikona. Za sada mi nije izazvao nikakve negativne reakcije na koži. Sastojci su, recimo, za sada jedina mana ovom proizvodu.




Iako mi se sastojci ne dopadaju previše, ipak ću naručiti u sledećem katalogu i masku za lice iz ove kolekcije jer sam čitala na internetu da je jako dobra i možda čak bolja od losiona što se tiče hidratacije. Cena losiona u Oriflame katalogu 17 je 429 din. 

Da li ste vi probale nešto iz ove kolekcije? 

Do sledećeg posta, S. :*

You Might Also Like

4 комеntara

  1. Izgledom ambalaže me podsjeća na neki serum. Vjerujem da je dobar, iako nešto baš rijetko koristim i naručujem Oriflame. I meni se zna dogoditi da su mi neki proizvodi idealni za zimu iako su predodređeni za ljeto. Ipak koža zna najbolje. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, na serum sam i ja pomislila kada sam ga videla u katalogu. Ja sam od skoro počela da stalno naručujem iz Oriflame-a, i par proizvoda su me baš oduševila, uključujuči i ovaj losion za lice. Slažem se sa tobom, koža ipak zna šta nama najbolje prija. :)

      Избриши
  2. To sto ima silukone i parabene nije mana jer bez silukona se ne bi razmazivala lepo. Cak i vece koz.kuce tipa shuseido imaju silikon u npr. Svom puderu. Davno sam koristila neku Aqua masku od oriflane i bila je ok. Koristim njihovu optimals oxygen boost kremu i super je a bas imam osetljivu kozu. Po meni manhe stetne hemije imaju oriflame kreme i puderi nego avonovi bas sam gledala na cosdna

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam, ali nije baš preporučljivo da kozmetički proizvodi sadrže silikone. Pa da, ova Optimals Aqua Charge kolekcija je slična toj staroj Aqua kolekciji, samo je malo unapređena koliko sam ja čula. Od Optimalsa koristim losion za skidanje šminke, i tonik i baš sam zadovoljna. Preporodili su mi lice. :)

      Избриши

Hvala vam na čitanju i na komentarima!

sandralandblog@gmail.com

Subscribe