Za šta je sve korisno Kokosovo ulje?

март 10, 2017


Ćao svima!
U ovom postu ću vam pisati o Kokosovom ulju. Dosta sam čitala o njemu na raznim blogovima, ali sam dugo odlagala kupovinu jer mi nije bilo toliko potrebno, kako sam tada mislila. Pošto sam napokon odlučila da ga kupim i da vidim zbog čega ga drugi hvale, kokosovo ulje je postalo deo moje svakodnevne rutine i omiljeni kozmetički proizvod. Kokosovo ulje je jedan od must have proizvoda koji bih ponela na pusto ostrvo.
Kokosovo ulje ima široku primenu u svakodnevnom životu. Može se koristiti kako za unutrašnju, tako i za spoljašnju upotrebu. Kokosovo ulje dolazi u čvrstom stanju. Na većim temperaturama se topi, i postaje kremasto. Na temperaturi preko 250 stepeni postaje tečno. Kokosovo ulje je izuzetno zdravo i koristiti se za lečenje raznih bolesti kao što su: problemi sa imunitetom i štitnjačom, bolesti srca, kancer, pa čak i HIV.
Hladno ceđeno - devičansko kokosovo ulje možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane. Ja sam svoje kupila u "NATURA kutak" -  zdravoj hrani, i platila sam ga 510 dinara.  Proizvedeno je u Indiji. 

Primena Kokosovog ulja

KOSA:  Kokosovo ulje je dobro za oporavak oštećene i suve kose. Nanesite ulje na krajeve i držite ga par sati, mada je bolje prenoćiti sa njim,  i ujutru ga isperite. Kosa će vam biti mekana. Kosu sam dosta oporavila otkako sam počela da koristim ulje. 

OBRVE: Kokosovo ulje je dobro i za rast obrva, kao i za rast kose. Uveče, sa štapičem za uši ili prstima nanesite ulje na obrve. Nisam mogla da verujem koliko su mi se progustile. Zaista je fenomenalno. 

KOŽA: (TELO) Kokosovo ulje je poznato kao blagotvorno dejstvo na kožu. Meni je dosta pomoglo sa sitnim bubuljičicama na rukama koje sam imala i sa suvom kožom. Odlično hidrira kožu.
(LICE) Do skoro sam vukla jednu ooogromnu potkožnu bubuljicu na vratu. Mazala sam je kokosovim uljem i nestala je za tri dana. Zaista pomaže kod takvih upaljenih bubuljica kao i kod flekica. I da, primetila sam da su mi se smanjile flekice na licu od akni. 

USNE: Kokosovo ulje pomaže i kod ispucalih usana. Namažite usne i ujutru će vam biti preporođene.

SKIDANJE ŠMINKE: Za skidanje vodootporne šminke možete koristiti kokosovo ulje. Nanesite ulje na tufer, i pređite preko očiju. 



Kokosovo ulje se može koristiti i za izbeljivanje zuba, mršavljenje, detoksikaciju i za još mnogo stvari. Ja sam vam navela primere kako ja primenjujem Kokosovo ulje i kako mi najviše odgovara. 

Ako još niste probali Kokosovo ulje, od srca bih vam preporučila. Imaćete dosta koristi od jedne teglice koja će vam trajati jako dugo. 

Da li ste probali Kokosovo ulje? Za šta ga sve koristite?

Do sledećeg posta, S! :*

You Might Also Like

2 комеntara

  1. Kokosovo ulje i u mojoj kuci ima jaaako siroku upotrebu, koristim ga i u ishrani, ali mnogo vise u svetu lepote :)
    Najdraze mi je za skidanje sminke, ali i za pravljenje pakovanja za kosu :)
    Divan post :)
    Ako zelis, baci pogled na moj blog : http://janalukic.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U ishrani jos nisam probala da ga koristim, osim za detoksikaciju organizma. :D
      I meni je najdraže za skidanje šminke kao i za negu kože. :)
      Hvala ti punoo! <3
      Zapratila sam tvoj blog, super je stvarno. :)

      Избриши

Hvala vam na čitanju i na komentarima!

sandralandblog@gmail.com

Subscribe